Autorităţile din judeţul Prahova vor realiza, cel mai probabil miercuri, analize pentru a depistarea virusului rabiei, dar şi o necropsie a ursului care a atacat, marţi, o turistă pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi. Între timp, a fost deschisă şi o anchetă care va stabili legalitatea intervenţiei de extragere prin împuşcare a animalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova va realiza analize pentru a stabili dacă ursul care a ucis o turistă în Masivul Bucegi era turbat. 
„Aşteptăm să aducă animalul. Vom face examen anatomo-patologic şi în vederea depistării virusului rabic”, a declarat, miercuri, pentru News.ro, directorul DSVSA Prahova, George Stratulat.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Potrivit acestuia, probele biologice pentru depistarea virusului rabiei vor fi analizate întâi la Ploieşti,  fiind trimise şi la Bucureşti probe pentru confirmarea sau infirmarea rezultatului.
Între timp, a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili legalitatea intervenţiei de extragere prin împuşcare a animalului, operaţiune care s-a făcut în regim de urgenţă, marţi seară, de către o echipă de intervenţie constituită conform OUG 81/2021.
„Unitatea de parchet urmează să se pronunţe şi sub aspectul legalităţii împuşcării exemplarului de urs. Din verificările efectuate până la acest moment, s-a conturat o stare de necesitate ce a impus extragerea exemplarului de urs prin împuşcare, pentru prevenirea unor alte evenimente negative”; informează, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.
Încă de marţi, atât jandarmii montani cât şi salvamontiştii care au intervenit în zona în care a fost atacată şi sfâşiată tânăra de 19 ani, au afirmat că ursul, care nu a părăsit zona, a încercat în repetate rânduri să îi atace pe salvatorii care acţionau pentru recuperarea trupului neînsufleţit al victimei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.