Angajatul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti care este principal suspect în cazul morţii unui pacient în vârstă de 61 de ani, decedat după ce ar fi fost lovit, a fost arestat preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova a admis, marţi după-amiază, propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele angajatului Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti suspectat că l-a bătut pe pacientul mort la sfârşitul săptămânii trecute, în condiţii suspecte.

Bărbatul, acuzat de lovituri cauzatoare de moarte şi de două fapte de purtare abuzivă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Angajatul centrului medico-social de la Călineşti fusese reţinut luni după-amiază.

Victima era un bărbat de 61 de ani, de şapte ani pacient al centrului, în care se află internat şi fratele său geamăn. Pacientul a decedat săptămâna trecută, în condiţii suspecte.

Iniţial, în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, însă după necropsie procurorul a decis să schimbe încadrarea juridică în loviri sau vătămari cauzatoare de moarte.

În urma morţii pacientului, directorul centrului de la Călineşti a fost demis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.