Şapte copii internaţi în Centrul de plasament din localitatea Filipeştii de Târg au fost diagnosticaţi cu COVID-19, la o săptămână după ce primele 13 cazuri au fost constatate în rândul copiilor din centru. Nouă dintre copii sunt internaţi, iar ceilalţi 11 sunt în centrul de plasament, în izolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul copiilor diagnosticaţi cu COVID, instituţionalizaţi în centrul de plasament din localitatea Filipeştii de Târg aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova a ajuns la 20, în timp ce şapte dintre angajaţii instituţiei sunt şi ei infectaţi cu SARS-CoV-2. Primele 13 cazuri de infectare la copii au apărut în centrul de plasament în 4 septembrie

”În urma retestării tuturor beneficiarilor, au mai fost descoperiţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus încă şapte copii, numărul minorilor confirmaţi ajungând la 20. Tot aici, încă două persoane, din rândul angajaţilor, au fost testate pozitiv. Astfel, focarul are în prezent 27 de cazuri active (20 de beneficiari şi şapte angajaţi). Copiii nou confirmaţi au fost evaluaţi şi izolaţi la Spitalul Municipal din Câmpina. În prezent, în unitatea medicală sunt internaţi nouă dintre cei 20 de beneficiari, iar ceilalţi 11 sunt izolaţi în centrul de plasament”, a transmis, vineri, Prefectura Prahova.

Conform aceleiaşi surse, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar de infectare cu noul coronavirus la un agent economic din localitatea Bărcăneşti, unde patru angajaţi dintre cei 26 testaţi au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2. Spaţiul de lucru a fost dezinfectat, iar activitatea a fost sistată până pe data de 21 septembrie.    

De la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 4813  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, fiind înregistrate şi 163 de decese asociate COVID-19. Cea mai recentă raportare pe 24 de ore arată că în Prahova au fost diagnosticate cu COVID-19 74 de persoane, dintre care 10 cu vârste sub 18 ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.