Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, la Buzău, că imaginea orei de educaţie fizică ”trebuie regândită”, în prezent fiind văzută în multe situaţii ”ca un atac la persoană”. De asemenea, el a spus că va propune ca numărul de ore în progamul ”Şcoală după şcoală” să crească la trei ore, ”indiferent de nivelul de învăţământ, iar jumatate de oră să fie dedicată pentru sport şi mişcare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Imaginea orei de sport trebuie regândită. Acum, în foarte multe situaţii, ora de educaţie fizică e văzută ca un atac la persoană”, a precizat Pop.

Liviu Pop a mai afirmat că sunt în lucru două proiecte de hotărâre de guvern, unul vizând programul de masă caldă şi programul ”Şcoală după şcoală”, care să includă cel puţin 30 de minute de mişcare în fiecare zi.

”Avem în lucru două proiecte de hotărâre de guvern: extinderea programului de masă caldă şi Şcoală după şcoală. Vrem să dezvoltăm acest program,  o să vin cu propunerea ca numărul de ore în progamul Şcoală după şcoală să crească la trei ore indiferent de nivelul de învăţământ, iar jumătate de oră să fie dedicată pentru sport şi mişcare. Nu se va mai face acest program în nicio şcoală fără minim 30 de minute de mişcare, astfel încât într-o săptămână, în cele cinci zile şcolare, fiecare copil să acumuleze circa două ore şi jumătate de mişcare, în conformitate cu programele şcolare. Cea de-a doua hotărâre este cea legată de Legea salarizării unitare, unde suntem obligaţi ca în termen de 60 de zile de la apariţia legii să publicăm hotărârea de guvern privind  sporurile pentru condiţiile grele, vătămatoare şi periculoase pentru colegii noştri care lucrează în astfel de condiţii”, a declarat ministrul Educaţiei. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.