Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, luni, în judeţul Vrancea, referitor la drepturi salariale mai vechi câştigate în instanţă de profesori, că o parte dintre acestea ar putea fi acordate în luna noiembrie, însă depinde de ”execuţia bugetară în trimestrul trei”. El a precizat că suma totală care trebuie achitată este de aproape 700 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La prima rectificare sigur nu vor primi aceste sume, ştiu şi liderii naţionali pentru că vrem să fim cinstiţi cu ei. Încercăm în noiembrie să plătim o parte din ele (n.r. - drepturi salariale mai vechi câştigate în instanţă), nu ştim care vor fi sumele, nu depinde numai de Ministerul Educaţiei, sunt şi nişte lucruri care trebuie reglate la nivel naţional vizazi de unele situaţii create în judeţe cu plata acestor sentinţe, dar avem în grafic plata acestora doar după luna noiembrie. Nu ştiu dacă toată suma, am înţeles că este o sumă destul de mare, vreo 700 milioane de lei. Trebuie să vedem cum arată execuţia bugetară în trimestrul trei, astfel încât la ultima rectificare de anul acesta să alocăm nişte sume pentru plata sentinţelor şi dobânzilor, pentru că merită colegii noştri să-şi primească toate restanţele”, a spus Pop, răspunzând unei întrebări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.