Pompierii au fost solicitaţi la peste 1.370 de intervenţii în ultimele 24 de ore, cu 5% mai puţine faţă de perioada similară a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, printr-un comunicat de presă, că în Noaptea de Înviere, aproape 5.000 de pompieri cu peste 3.700 de mijloace tehnice au fost la datorie pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii. 
 
`În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost înregistrate 1.371 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 61 de incendii, 1.138 cazuri SMURD (1.136 pentru acordarea primului ajutor medical şi 6 misiuni de descarcerare), precum şi alte 166 situaţii pentru protecţia comunităţilor. Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a scăzut cu aproximativ 5% faţă de perioada similară a anului trecut (1.371 în anul 2023, faţă de 1.446 intervenţii în anul 2022)”, a precizat IGSU.
 
Sursa citată recomandă cetăţenilor ca lumânările sau candelele aprinse să fie aşezate într-un suport incombustibil, de exemplu, într-o farfurie cu puţină apă şi să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. De asemenea, lumânările sau candelele aprinse nu trebuie lăsate nesupravegheate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.