Râul Colentina - acumularea Băneasa a fost poluat cu produse uleioase, anunţă ”Apele Române”, care precizează că vor fi montate în continuare baraje absorbante, iar monitorizarea va continua cu privire la mortalitatea piscicolă şi afectarea biodiversităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În dimineata zilei de 30.05.2020, dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Ilfov - Bucureşti a fost anunţat telefonic, de către dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa (ISU) Bucuresti - Ilfov privind o posibilă poluare cu produs uleios, pe suprafaţa lacului de acumulare Băneasa, pe malul stâng, în zona străzii Gârlei, nr. 90, sector 1 Bucuresti. Poluarea se manifesta prin irizaţii discontinue, pe o lungime de câţiva zeci de metri. Menţionăm că, lacul de acumulare Băneasa se află în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti(ALPAB)”, anunşţă ”Apele Române”.

Inspecţia Apelor din cadrul SGA Ilfov - Bucuresti împreună cu reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) – Comisariatul Municipiului Bucureşti s-au deplasat la faţa locului de unde au confirmat poluarea apei cu produs uleios şi irizaţii discontinue.       

Totodată, reprezentanţii Apelor Române au coordonat din punct de vedere tehnic intervenţia operativă pentru colectarea irizaţiilor discontinue de pe suprafaţa apei. De asemenea, au recoltat probe de apă pentru efectuarea de analize fizico – chimice în laboratorul propriu de calitate a apei (rezultatele analizelor vor fi transmise în timp util instituţiilor implicate în această acţiune).

FOTO - INQUAM Photos / Octav Ganea
FOTO - INQUAM Photos / Octav Ganea

”În urma încheierii notei de constatare s-au stabilit următoarele măsuri pe care ALPAB trebuie să le respecte: - se va monitoriza luciul de apă pentru constatarea unei eventuale mortalităţi piscicole sau afectarea biodiversităţii lacului, situaţie în care se vor anunţa imediat GNM-CMB şi SGA Ilfov - Bucureşti; - se vor monta, în continuare, baraje absorbante şi material absorbant până la înlăturarea completă a irizaţiilor de pe lacul Băneasa; - după utilizare, barajele absorbante cu caracter periculos vor fi colectate astfel încât să nu fie afectat spaţiul verde adiacent lacului şi vor fi predate către o societate autorizată în vederea eliminării finale”, a transmis compania.

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.