Poliţiştii şi jandarmii au intervenit în ultimele 24 de ore pentru gestionarea a peste două mii de situaţii de ordine publică, iar cu acest prilej au fost prinse în flagrant 149 de persoane şi au fost depistate 22 de date în urmărire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Afacerilor Interne a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că în ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au intervenit pentru gestionarea a 2.099 de situaţii de ordine publică, în timp ce pompierii au acţionat pentru gestionarea a 1.365 de situaţii, cele mai multe, respectiv 1.119, fiind pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. De asemenea, pompierii au acţionat pentru stingerea a 92 de incendii şi au efectuat două misiuni pentru descarcerare.

„La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 695 de posibile infracţiuni, aproximativ 23% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 52 de persoane. Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 149 de autori de infracţiuni şi au depistat 22 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale”, se arată în comunicat.

Totodată, ca urmare a încălcării legislaţiei rutiere, au fost retrase 276 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 651 de permise de conducere, dintre care 58 pentru consum de alcool şi 10 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

De asemenea, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 8.722 de sancţiuni contravenţionale, pompierii militari au salvat, în urma intervenţiilor în situaţii de risc, nouă persoane, iar personalul Inspectoratului General de Aviaţie a executat 18 de misiuni aero-medicale, fiind salvate, astfel, tot atâtea persoane.

MAI a mai anunţat că în ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.399 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 114.962 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 307 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 40.4%.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 74.538 de persoane cu 21.949 de mijloace de transport, dintre care 6.987de cetăţeni ucraineni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.