Poliţiştii din frontieră români au participat, în 2019, la 16 misiuni Frontex şi au ajutat la salvarea a 578 de persoane ce se aflau în pericol, pe ambarcaţiuni gonflabile care navigau sau se aflau în derivă pe mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia de frontieră, pe parcursul a 11 luni din anul 2019, Poliţia de Frontieră Română a fost implicată în 12 operaţiuni comune şi în 4 proiecte operaţionale (Seconded Team Member – sTM, Multipurpose Maritime Operation - MMO, Staff  Exchange – Schimb de personal la frontierele terestre şi aeriene) cu participarea a 195 de poliţişti de frontieră, experţi cu diverse profiluri profesionale şi membri de echipaj ai mijloacelor de mobilitate navală.

”În ceea ce priveşte operaţiunile maritime, în 11 luni din 2019, poliţiştii de frontieră români de pe navele PFR au participat la misiuni internaţionale în cadrul cărora  au asigurat supravegherea frontierei maritime externe în Marea Egee, respectiv au reuşit să salveze şi să transfere la bordul navelor peste 578 de persoane (254 bărbaţi, 181 femei şi 143 minori), ce se aflau în pericol, pe ambarcaţiuni gonflabile care navigau sau se aflau în derivă pe mare. Reamintim că obiectivul principal al operaţiunii comune maritime este de a oferi sprijin autorităţilor naţionale în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare, la frontiera externă”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că operaţiunea este o continuare a activităţilor anterioare pentru gestionarea fluxurilor de migraţie ilegală, în cadrul cărora Poliţia de Frontieră Română a avut permanent o contribuţie semnificativă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.