Poliţiştii din Buzău au sancţionat una dintre firmele aflate în contract cu Consiliul Judeţean, care are în sarcină deszăpezirea unor drumuri judeţene, pentru modul defectuos în care a intervenit în ultimele ore când în judeţ a apărut fenomenul de ploaie îngheţată iar şosele au fost acoperite cu polei. Conform Poliţiei Judeţene Buzău, sancţiunea a fost dictată din cauza unor probleme apărute pe drumul judeţean 203 G , în afara localităţii Sărata Monteoru şi a fost în cuantum de 3045 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Amenda a vizat una dintre societăţile care se află în contract cu Consiliul Judeţean şi care are rolul de a deszăpezi mai multe drumuri judeţene, pe o distanţă totală de peste 135 de kilometric. "Poliţiştii au fost sesizaţi că două autoturisme au rămas blocate pe DJ203G, în afara localităţii Sărata Monteoru. Apelantul a precizat că, iniţial, a rămas blocat un autoturism cu patru tineri. Văzând că nu mai pot înainta, întrucât începuse a se forma polei pe carosabil, au solicitat telefonic ajutorul unor cunoscuţi. Alte două persoane au venit cu autoturismul pentru a acorda sprijin prietenilor, însă şi maşina acestora s-a blocat. Aflate în imposibilitatea de a înainta, pe timp de noapte, şi cu temperaturi negative, persoanele au apelat numărul unic de urgenţă 112. De îndată, către locul indicat au fost direcţionaţi şi au intervenit poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Merei, care au ţinut în permanenţă legătura cu persoanele şi s-au asigurat că au ajuns nevătămate la destinaţie. De asemenea, întrucât pe un tronson de drum judeţean se formase polei şi în zonă echipajele responsabile nu au intervenit corespunzător cu material antiderapant, existând riscul producerii unor evenimente rutiere, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională unui agent economic pentru neîndeplinirea obligaţiei de a asigura viabilitatea drumului", transmite IPJ Buzău. Poliţiştii buzoieni anunţă că vor continua să acţioneze şi în perioada următoare, atât cu privire la corecta utilizare a anvelopelor de iarnă de către posesorii de autovehicule, cât şi cu privire la intervenţia operativă a celor abilitaţi să acţioneze pentru menţinerea unei suprafeţe de rulare sigure.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.