Poliţiştii de penitenciare anunţă, vineri, că problema restanţelor salariale nu a fost rezolvată, aşa cum le-a promis premierul Marcel Ciolacu, şi cer o întâlnire de urgenţă cu ministrul Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii de penitenciare se simt traşi pe sfoară de către prim-ministrul Marcel Ciolacu. Premierul a promis reprezentanţilor organizaţiilor sindicale că, în luna martie 2024, va rezolva o parte din problema restanţelor salariale ale poliţiştilor de penitenciare. Înainte de a declanşa protestele şi blocarea puşcăriilor, poliţiştii de penitenciare solicită o întâlnire cu ministra Justiţiei, doamna Alina Gorghiu, domnul secretar de stat Bogdan Ilea şi cu domnul director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dan Halchin”, au transmis, vineri, sindicaliştii din Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Aceştia reaminesc că promisiunea a fost făcută în data de 23 ianuarie 2024, în cadrul întâlnirii de la Ministerul Justiţiei (MJ).

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Dat fiind faptul că nici până la data formulării prezentei solicitări, nu exită date şi informaţii certe care să confere poliţiştilor de penitenciare siguranţa că promisiunile prim-ministrului României sunt realizabile într-un orizont de timp scurt, dat fiind faptul că termenul limită se apropie de final. Înaintea declanşării acţiunilor de protest şi o eventuală blocare a activităţii Poliţiei Penitenciare, în virtutea unui dialog onest pe care îl avem cu Ministerul Justiţiei (MJ) şi cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), vă adresăm rugămintea de a dispune întrunirea în cel mai scurt timp a Comisiei mixte de dialog social”, arată sindicaliştii.

Aceştia apreciază că dialogul este ”menit să contribuie semnificativ la îmbunătăţirea politicii sistemului penitenciar românesc”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.