Poliţiştii au întocmit, în ultima săptămână, în urma acţiunilor derulate pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, 96 de dosare penale, 50 persoane fiind surprinse în flagrant delict.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în perioada  2-9 noiembrie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., poliţiştii de la transporturi din toată ţara au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare.

Astfel, poliţiştii au efectuat controale în 400 de staţii de cale ferată, au patrulat în 398 de trenuri de călători şi au desfăşurat 20 de acţiuni specifice pe linia comerţului ilegal, a siguranţei transporturilor, siguranţa şi securitatea pe apă, a pescuitului ilegal şi contrabandei.

Totodată, au fost desfăşurate 19 percheziţii domiciliare şi la locuri de muncă, pentru probarea activităţii infracţionale în două dosare penale de contrabandă cu ţigări şi furt. Astfel, au fost identificate 5 persoane deţinătoare şi consumatoare de droguri, precum şi un cetăţean turc aflat ilegal pe teritoriul României.

În urma verificărilor, au fost depistate 5 persoane date în urmărire naţională sau internaţională. 6 minori lipsiţi de supraveghere au fost găsiţi şi predaţi familiilor sau internaţi în centrele de plasament. Poliţiştii au identificat şi 5 persoane cu afecţiuni psihice, care au fost internate în unităţi spitaliceşti.

Poliţiştii au întocmit 96 de dosare penale, în cadrul cărora se fac cercetări. De asemenea, au depistat în flagrant delict 50 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. În dosarele penale instrumentate, 14 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, împotriva uneia fiind luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de alta, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 134.000 de lei şi au fost confiscate bunuri de aproape 160.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.