Poliţiştii de frontieră din Arad au depistat douăzeci şi doi de cetăţeni din Pakistan şi Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare sau pe jos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În data de 30.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un  cetăţean bulgar aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, seminţe de floarea soarelui pentru o societate din Austria. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, doi cetăţeni străini. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan,  solicitanţi de azil în România”, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Conform sursei citate, acţiuni asemănătoare au avut loc şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit pentru două automarfare conduse de şoferi români ce transportau profile metalice şi componente auto pentru diferite societăţi comerciale din Slovacia şi Italia. În urma efectuării controlului, colegii noştri au descoperit în total, în compartimentele destinate mărfurilor, paisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Tot marţi, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Nădlac, colegii noştri au depistat, la intrare în localitatea Nădlac, şase persoane care se deplasau pe jos spre teritoriul statului vecin, mai spune sursa menţionată. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.