Cei doi poliţişti care l-au oprit în trafic pentru control pe şeful Secţiei obstetrică - ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, Ciprian Cristescu, au raportat ofiţerului şef de schimb incidentul produs după ce medicul a refuzat de mai multe ori să prezinte actele de identitate, înjurând de mai multe ori şi adresând echipajului cuvinte obscene, însă ofiţerul nu a luat măsurile care se impuneau, respectiv raportarea ierarhică şi sesizarea unităţii de parchet competentă, astfel că va fi cercetat disciplinar, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române după primele verificări ale Direcţiei Control Intern, adăugând că a fost întocmit un proces verbal din oficiu pentru o posibilă faptă de ultraj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, primele rezultate ale verificărilor făcute de de ofiţerii Direcţiei Control Intern a Poliţiei Române, la nivelul Poliţiei Capitalei, arată că agenţii care l-au oprit în trafic, pentru control, pe medicul de la Maternitatea Giuleşti au raportat ofiţierului şef de schimb incidentul atât telefonic, la câteva minute după producerea lui, cât şi direct, la terminarea programului, însă ofiţerul nu a luat măsurile care se impuneau, respectiv raportarea ierarhică şi sesizarea unităţii de parchet competente. Astfel, ofiţerul va fi cercetat disciplinar.

De asemenea, a fost întocmit un proces verbal din oficiu, care va fi înaintat unităţii de parchet competente, întrucât ar putea fi vorba de o faptă de ultraj.

În imaginile postate pe Facebook de Marian Godină se vede cum medicul Ciprian Cristescu refuză să prezinte actele de identitate la solicitarea poliţiştilor, în timp ce aceştia îi spun că dacă nu se legitimează, va fi condus încătuşat la secţie. Bărbatul încearcă să o oprească pe însoţitoarea lui să facă verificarea cu aparatul etilotest, sfârşind prin a le adresa poliţiştilor injurii şi cuvinte obscene, îi numeşte „petarde” şi îl ameninţă pe unul dintre ei că „mâine o să fii concediat”.

Poliţia Capitalei a anunţat că medicul de la Maternitatea Giuleşti a fost amendat cu 500 de lei pentru refuzul de a se legitima şi pentru că a adresat repetate injurii poliţiştilor şi a precizat că cei doi poliţişti nu au raportat evenimentul superiorilor, în acest sens şi pentru verificarea modului în care au intervenit poliţiştii, fiind declanşat un control.

Conform primelor imagini postate pe Facebook, după o scurtă discuţie, medicul, oprit în trafic pentru un control, a ajuns să fie târât pe trotuar de cei doi poliţişti, în timp ce femeia care il însoţea afirma ca ea a fost la volan, că a avut alcoolemie 0 şi că sunt oameni respectabili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.