Poliţiştii din Braşov au oprit în trafic, pentru control, şoferul unei maşini care aparţine ANPC. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că autoturismul era extrem de ruginit, punând în pericol viaţa celor care se aflau în el. Şoferul a primit un avertisment, iar talonul maşinii a fost reţinut. Poliţiştii au transmis că legea se aplică indiferent de calitatea deţinătorului auto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii din Braşov au transmis, joi, precizări, în legătură cu orprirea în trafic a unei maşini a ANPC, aflată în misiune.

”Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Braşov, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu în cadrul unei acţiuni de amploare desfăşurată pe raza judeţului Braşov, au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 45 ani, care conducea un autoturism pe DN10, pe raza localităţii Teliu, jud. Braşov. Cu ocazia controlului efectuat asupra documentelor conducătorului auto şi a autovehiculului condus, dar şi asupra stării tehnice a autoturismului, poliţiştii au constatat faptul că, vehiculul prezintă mai multe elemente ale caroseriei corodate excesiv cu străpungeri. Constatarea efectuată a relevat o situaţie de pericol pentru persoanele transportate prin faptul că puteau interveni situaţii neprevăzute care ar fi condus la vătămarea acestora”, a transmis IPJ Braşov.

Polişiştii au precizat că a fost sancţionat contravenţional cu avertisment a conducătorului auto pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002-Rep. privind circulaţia pe drumurile publice, fiind dispusă şi măsura complementară a retragerii certificatului de înmatriculare.

”Fiind întrebat cu privire la existenţa unor menţiuni referitoare la cele consemnate în procesul-verbal de constatare a contravenţiei, conducătorul auto a precizat faptul că nu are obiecţiuni. Precizăm faptul că legea nu se aplică discreţionar în funcţie de calitatea deţinătorului auto, a conducătorului auto sau a stării de urgenţă în care România se află, aceasta fiind aplicată tuturor persoanelor”, a transmis IPJ Braşov.

Potrivit acestora, în raport cu prevederile art. 16 din Constituţia României, "cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări", "nimeni nu este mai presus de lege".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.