Poliţiştii au anunţat că au deschis dosar penal în cazul focarului de coronavirus de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, acolo unde au fost confirmate 126 de cazuri de infectare cu noul coronavirus., iar un beneficiar a murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la un cămin pentru persoane vârstnice din Craiova, mai multe persoane au fost confirmate povitiv cu virusul COVID 19. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj. 
 
DSP Dolj a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că este un fpcar activ de coronavrus la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova.
 
„În urma monitorizării bilunare de către DSP Dolj a beneficiarilor şi personalului de îngrijire din centrele rezidenţiale, în data de 24.07.2020 a fost depistat un focar în Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. Unitatea funcţionează în două clădiri: una monobloc cu garsoniere, cu 2 scări de acces, 4 etaje şi o clădire cu 3 etaje. Iniţial, au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid 19, 16 la beneficiari, din 270 rezidenţi şi 8 la personal de îngrijire, din 100 persoane”, a transmis DSP Dolj.
 
Instituţia transmite că, ulterior, în urma testărilor repetate s-a constatat că focarul a evoluat.
 
„La data de 12.08.2020, situaţia este următoarea: total cazuri confirmate: 126 (100 rezidenţi şi 26 personal) 1 deces, rezident cu comorbidităţi. Toate cazurile au fost cu forme uşoare sau asimptomatice de boală, rezidenţii rămânând în centrul rezidenţial, unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, angajaţi ai centrului, medici, asistenţi medicali şi dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome”, a m ai transmis instituţia.
 
Sursa citată a precizat că persoana care a decedat avea 87 de ani şi multiple comorbidităţi.
 
„Personalul de îngrijire pozitiv Covid 19 a fost izolat pentru evaluare clinică, paraclinică şi tratament la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova. S-au dispus următoarele măsuri: s-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-a monitorizat focarul permanent; carantinarea unităţii până la închiderea focarului; dezinfecţia tuturor spaţiilor”, a mai transmis DSP.
 
De asemenea, s-a dispus monitorizarea zilnică a stării de sănătate a rezidenţilor care nu sunt infectaţi cu virusul SARS-COV-2.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.