Poliţiştii au confiscat în luna iunie peste o jumătate de tonă de peşte, ambarcaţiuni şi sute de unelte de pescuit, în urma controalelor desfăşurate pentru combaterea braconajului piscicol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultima lună, poliţiştii de ordine publică, de la transporturi şi rutieri, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române, au organizat acţiuni în pieţe şi târguri de peşte şi controale la societăţi comerciale şi amenajări piscicole, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

În toată ţara, au fost efectuate 595 de controale, fiind verificate 275 de obiective (84 de societăţi comerciale, 26 de amenajări piscicole şi asociaţii de profil şi 165 de pieţe şi târguri), informează Poliţia Română.

În urma controalelor şi verificărilor, au fost înregistrate, pentru constatarea de infracţiuni la regimul pescuitului şi acvaculturii, 72 de dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetate 114 persoane. De asemenea, au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.200 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost confiscate peste 500 de kilograme de peşte de diferite specii, dintre care 2 kilograme de sturioni, 4 ambarcaţiuni şi peste 360 de unelte de pescuit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.