Poliţiştii au făcut verificări în localuri, pieţe, mijloace de transport în comun şi în parcarea unui complex comercial din Sectorul 1 al Capitalei şi au aplicat amenzi de pesrte 169.000 lei. Au fost verificări şi în vederea respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, iar acţiunea poliţiştilor a vizat peste 1.000 de obiective precum restaurante, terase, localuri de tip fast-food şi autoservire, dar şi 850 de mijloace de transport în comun. Astfel, au fost legitimate peste 3.100 de persoane, dintre care peste 700 de persoane nu respectau măsurile de protecţie individuală, ele fiind sancţionate cu amenzi de 93.000 de lei, iar pentru nerespectarea măsurilor privind carantina şi izolarea au fost aplicate amenzi de 38.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sancţiunile au fost aplicate preponderent pe linia nepurtării măştilor de protecţie, iar în cazul societăţilor comerciale pentru nerespectarea distanţei minime între mese, a depăşirii numărului maxim de persoane la o masă, pentru nerespectarea orei de închidere a activităţii şi pe linie de siguranţă a alimentelor şi protecţia incendiilor.  Au fost dispuse şi  măsuri de confiscare în valoare de 1.200 lei pentru produse  alimentare neconforme”, mai arată Poliţia Capitalei în comunicatul de presă. 
 
Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti.
 
Tot în cursul zilei de vineri, poliţiştii Capitalei au purtat şi discuţii libere cu cetăţenii, prin care li s-a adus la cunoştiinţă faptul că purtarea măştii este obligatorie atât în spaţiile închise dar şi în spaţiile deschise pentru  preîntâmpinarea răspândirii virusului Covid 19. 
 
„Reamintim că ieri seară, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada Rutieră, Secţia 2 Poliţie şi Serviciul Acţiuni Speciale, cu sprijinul Jandarmeriei şi Registrului Auto Român, au intervenit în parcarea unui complex comercial din sectorul 1, unde începeau să se strângă mai multe persoane, zona fiind cunoscută pasionaţilor de drift. În acest sens au fost aplicate 75 de sancţiuni  contravenţionale în valoare de peste 30.000 lei - dintre care 64 pentru deficienţe la sistemul de evacuare noxe, modificări neomologate, precum şi  alte deficienţe tehnice, 6 sacţiuni pentru nereguli privind legislaţia rutieră şi 5 sancţiuni pentru nerespectarea Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”. mai transmite comunicatul de presă.
 
De asemenea, au fost reţinute 27 de certificate de înmatriculare şi au fost ridicate 5 seturi de plăcuţe, conchide sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.