Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea a anunţat, marţi, că poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au întocmit dosar penal în cazul ambarcaţiunii care a intrat într-un stol de pelicani în Delta Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că s-a sesizat în acest caz după ce imaginile au apărut pe mai multe siteuri de socializare.  
 
“Având în vedere imaginile apărute pe mai multe site-uri de socializare din mediul online, în care o ambarcaţiune naviga pe apele teritoriale în apropierea unor specii protejate de păsări, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea s-au sesizat cu privire la aspectele identificate. În acest sens, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au întocmit dosar de cercetare penală privind ariile protejate, conservarea habitatelor naturale şi a faunei salbatice, conform OUG 57/2007”, a anunţat IPJ Tulcea. 
 
Sursa citată menţionează că în această cauză se fac verificări pentru a se stabili dacă există sau nu o faptă de natură penală ori contravenţională, urmând ca în funcţie de aspectele constatate dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea pentru continuarea cercetărilor. 
 
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat, luni, că va face plângere penală în cazul ambarcaţiunii care a intrat într-un stol de pelicani, după ce reprezentantul societăţii care deţine şalupa nu s-a prezentat la sediul ARBDD pentru verificarea documentelor de funcţionare şi clarificare a situaţiei. 
O şalupă a fost fotografiată intrând în forţă într-o colonie de pelicani din Delta Dunării, imaginea fiind apoi distribuită pe Facebook. 
 
Fotograful Marian Strinoiu a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii în care se observă cum o şalupă intră într-o colonie de pelicani în Delta Dunării, iar păsările zboară speriate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.