Poliţia Română a derulat pe parcursul a 80 de luni, în intervalul aprilie 2016 – decembrie 2022, proiectul „Mentenanţa şi Modernizarea Sistemului Informatic SIRENE”, finanţat de Comisia Europeană, prin Programul Naţional Fondul pentru Securitate Internă - componenta frontiere şi vize.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Obiectivul general al proiectului a fost asigurarea controlului la frontierele externe, prin mărirea capacităţii de stocare a datelor şi îmbunătăţirea accesului la informaţii al autorităţilor române cu atribuţii pe linia combaterii criminalităţii transfrontaliere, conform cerinţelor necesare implementării Sistemului de Informaţii Schengen de generaţia a II-a”, arată comunicatul de presă al IGPR.

Sursa citată a adăugat că, în această perioadă, au fost achiziţionate servicii informatice de dezvoltare, mentenanţă şi suport tehnic, precum şi echipamente hardware care au asigurat realizarea cerinţelor de upgrade, dezvoltare şi funcţionalitate optimă ale aplicaţiei SIRENE, pentru schimbul de informaţii suplimentare la semnalările din SIS II, asigurându-se şi conectivitatea cu SINS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.