Poliţiştii din Ilfov şi reprezentanţii celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului au constatat, în urma controalelor făcute joi, 21 de infracţiuni de furt de electricitate şi una de evaziune fiscală, fiind indisponibilizate 15 tone de deşeuri neferoase, în special aluminiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, au fost verificate 104 autovehicule şi 16 societăţi comerciale, fiind aplicate 170 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 369.485 de lei.
 
Astfel, au fost aplicate 138 de sancţiuni la OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, 2 la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6 la OG 83/2000, privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor de liberă practică pentru servicii publice conexe actului medical.
 
Alte 3 sancţiuni au fost pentru nerespectarea HG 301/2012, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 4 la OUG nr 92/2021, privind regimul deşeurilor, 3 sancţiuni la Legea nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, o sancţiune la OUG nr. 195/2005, privind protecţia mediului (fiind emisă o notificare privind suspendarea autorizaţiei de mediu) şi 13 sancţiuni la alte acte normative.
 
Totodată, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 4 permise de conducere, fiind ridicate 3 seturi de plăcuţe de înmatriculare şi retrase 19 certificate de înmatriculare.
 
Joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, prin structurile de ordine publică, rutieră, economic, investigaţii criminale, echipe chinotehnice, arme şi muniţii, respectiv acţiuni speciale, a desfăşurat o amplă acţiune, în sistem integrat, împreună cu jandarmi şi pompieri din Ilfov, cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, RAR, ISCTR şi lucrători din cadrul unei societăţi de energie electrică, în oraşele Măgurele şi Popeşti-Leordeni. 
 
Acţiunea s-a desfăşurat pentru combaterea infracţiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, pentru combaterea evaziunii fiscale şi a furturilor de energie electrică, pentru depistarea şi identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi ilegale de arderi de deşeuri, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru respectarea regimului rutier şi pentru depistarea persoanelor urmărite la nivel naţional şi internaţional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.