Poliţia de Frontieră a precizat, luni seară, că la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu se lucrează la capacitatea maximă, pe toate cele şase benzi la intrarea în ţară, iar timpul de aşteptare la controlul de frontieră nu depăşeşte 20 de minute. În schimb, timpul de aşteptare este ridicat în Bulgaria, unde cei care vin în România trebuie să plătească taxa de pod. Între orele 7.00 şi 19.00, la PTF Giurgiu s-au prezentat pentru a intra în ţară aproximativ 30.000 de persoane şi 7.500 de mijloace de transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au transmis, luni seară, că pe toată perioada minivacanţei, la nivelul instituţiei au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere şi de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat. Astfel, este folosită la maximum capacitatea punctelor, iar în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control în limita infrastructurii fiecărui punct de frontieră.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
”Tranzitul de persoane şi mijloace de transport s-a derulat în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare”, a arătat sursa citată.
 
Cel mai tranzitat punct de frontieră cu Bulgaria a fost, în această perioadă, PTF Giurgiu.
 
”În acest moment la intrarea în ţară se lucrează la capacitatea maximă a punctului, respectiv pe 6 benzi, iar timpul de aşteptare la controlul de frontieră nu depăşeşte 20 de minute. În intervalul orar 07.00-19.00, s-au prezentat pentru a intra în ţară aproximativ 30.000 de persoane şi 7.500 de mijloace de transport. Trebuie însă precizat faptul că înainte de a intra în ţară, persoanele care vin din Bulgaria în România trebuie să se oprească la autorităţile de frontieră din Bulgaria pentru a achita taxa de pod. Aici timpul de aşteptare este unul ridicat, ca urmare a faptului că se prezintă un număr foarte mare de mijloace de transport într-un timp foarte scurt”, au arătat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.
 
Ei au recomandat şoferilor să folosească toate punctele de trecere deschise traficului internaţional. La graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de frontieră, în timp ce la graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte.
 
De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic Online pentru a alege un punct mai puţin tranzitat şi pregătirea documentele de călătorie înainte de a ajunge la filtrele de control ale poliţiei de frontieră, astfel încât timpul de aşteptare să fie unul cât mai scurt, iar tranzitul să fie operativ şi fluent.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.