Poliţia de Frontieră anunţă că s-au dispus măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, în contextul concediilor, astfel că personalul de control şi arterele deschise se suplimentează în funcţie de valorile de trafic. În această perioadă, aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră sunt implicaţi în activităţi de supraveghere şi control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere că ne aflăm în perioada concediilor, iar din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la o posibilă creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei la sfârşit de săptămână, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile de supraveghere şi control pentru reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei. Astfel, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Poliţiei de Frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv suplimentarea arterelor de control în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Astfel, zilnic, aproximativ 4.000 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat", a transmis Poliţia de Frontieră.

În plus, au fost contactate autorităţile statelor vecine pentru a fi stabilite măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

Conform sursei citate, se estimează că punctele de trecere cele mai tranzitate vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, astfel că se recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă pentru a se evita apariţia aglomerărilor.

La frontiera româno-ungară sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier pentru categoriile de mijloace de transport: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu, PTF Vărşand (judeţul Arad), PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai şi PTF Săcuieni (judeţul Bihor), PTF Urziceni şi PTF Petea (judeţul Satu Mare), PTF Cenad (judeţul Timiş).

De asemenea, la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 8 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă (judeţul Constanţa), PTF Călăraşi (judeţul Călăraşi), PTF Giurgiu (judeţul Giurgiu), PTF Turnu Măgurele, PTF Zimnicea (judeţul Teleorman), PTF Calafat (judeţul Dolj).

Poliţia de frontieră recomandă participanţilor la traficul transfrontalier consultarea aplicaţiei Trafic On-line, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.