Poliţia de Frontieră a anunţat că duminică au intrat în România 22.500 de persoane, dintre care 16.900 din Ungaria. În total, 7.000 de persoane au fost trimise în izolare. Timpi de aşteptare mari se înregistrează şi luni în vămile de la graniţa cu Ungaria, autoturismele aşteptânde 240 de minute la Nădlac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data 17.05.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 38.500 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 18.500 mijloace de transport (din care 10.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 22.500 persoane cu 10.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 16.000 persoane cu 8.300 mijloace de transport”, a anunţat, luni, Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.700 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (5.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.900 de persoane cu 6.680 mijloace de transport.

”În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă de către specialiştii  Direcţiei de Sănătate Publică aproximativ 7.000 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF  Nadlac I - 2.862  (din care 1.705 pe jos), P.T.F. Nadlac II - 2.250, P.T.F. Varşand - 494, P.T.F. Bors 462 etc”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Începând de duminică, pentru fluidizarea traficului, în cooperare cu autorităţile de frontieră ungare, a fost redirecţionat traficul prin alte două puncte de trecere de la graniţa comună româno-ungară, P.T.F. Vărşand - judeţul Arad şi P.T.F. Petea - judeţul Satu Mare. 

”Revenim cu precizarea că formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Potrivit aplicaţiei ”Trafic online” a Poliţiei de Frontieră, autoturismele aşteaptă, luni, 240 de minute pentru a intra în România prin PTF Nădlac şi 30 de minute prin Vama Borş.

Camioanele aşteaptă 180 de minute la PTF Nădlac II pentru a intra n ţară şi 30 de minute pentru a ieşi.

În ambele zile ale finalului de săptămână s-au înregistrat coloane de maşini în vămile de la graniţa cu Ungaria, oamenii protstând faţă de timpii mari de aşteptare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.