Poliţia Română a anunţat că Poliţia de Siguranţă Şcolară este o nouă structură care va asigura protecţia şi siguranţa elevilor şi a cadrelor medicale şi va preveni şi combate violenţa între elevi în interiorul şcolilor şi în proximitatea acestora la deschiderea anului şcolar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Începând cu acest an şcolar, o nouă structură specializată de poliţie va asigura protecţia şi siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice şi va preveni şi combate violenţa între elevi în interiorul şcolilor şi în proximitatea acestora. Odată cu debutul anului şcolar, Poliţia Siguranţă Şcolară îşi va începe activitatea. Poliţiştii de la această structură vor acţiona exclusiv pentru un mediu şcolar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii şi profesorii. Asigurarea unui mediu şcolar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalităţii, este o prioritatea pentru Poliţia Română”, arată un comunicat al reprezentanţilor Poliţiei Române remis sâmbătă News.ro.

Pentru îndeplinerea obiectivului menţionat, a fost aprobată înfiinţarea unei structuri de poliţie care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranţă în unităţile de învăţământ.

Începând de luni, poliţiştii de la siguranţa şcolară îşi vor începe misiunile pentru protejarea elevilor.

„Aceştia vor acţiona împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei Române, precum şi cu alte instituţii şi organizaţii neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât şi pentru personalul din învăţământ şi implicit pentru societate”, mai transmite sursa citată.

Poliţiştii de la siguranţă şcolară vor dezvolta parteneriatul poliţie-şcoală-comunitate, în vederea realizării unui proces educaţional antiinfracţional şi antivictimal.

Începând cu acest an şcolar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul şcolar va exista o prezenţă mult mai mare şi mai activă a poliţiştilor.

De asemenea, o mai bună interacţiune cu elevi, cu familiile acestora şi cu profesorii, precum şi cunoaşterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităţilor de învăţământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului şi a faptelor antisociale, conchide sursa menţionată. 

În context, Primăria Sectorului 4 a anunţat că toate şcolile şi liceele din sector vor fi păzite de agenţi de poliţie instruiţi să intervină în cazuri de urgenţă.

Astfel, vor fi asigurate „condiţii de maximă siguranţă pentru cei aproximativ 40.000 de elevi care vor reveni la cursuri în data de 14 septembrie”, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4.

Prin urmare, pentru al treilea an consecutiv, şcolile şi liceele din Sectorul 4 vor fi supravegheate în permanentă de Patrula Şcolară, o structură specială, formată din agenţi ai Poliţiei Locale, care se vor ocupa exclusiv de siguranţa copiilor, atât în timpul orelor de curs cât şi după terminarea acestora, conchide sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.