Pe frontiera de vest sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei, în care sunt deschise 37 de fluxuri de ieşire din ţară, au anunţat, joi, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră care au precizat că cea mai mare aglomeraţie se înregistrează la graniţa cu Ungaria. Poliţiştii recomandă folosirea tuturor punctelor de ieşire din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic pe sensul de ieşire din ţară, în special la frontiera cu Ungaria.

În aceste condiţii Poliţia de Frontieră anunţă că a fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări peste 4.100 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

”De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară, fiind folosite cele de pe sensul de intrare”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Reprezentanţii instituţiei anunţă că pe frontiera de vest sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei, în care sunt deschise 37 de fluxuri de ieşire din ţară.

”Cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac, fapt pentru care recomandăm utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest. Menţionăm că, impreună cu Poliţia Rutieră, în proximitatea punctelor de trecere a frontierei, conducătorii auto sunt anunţaţi despre posibilităţile de utilizare a unor puncte alternative de trecere a frontierei”, precizează sursa citată.

Coloane de maşini s-au format joi la aproape toate punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, iar la Nădlac II (pe autostrada pan-europeană) se aşteaptă două - trei ore pentru ieşirea din ţară, în condiţiile în care mii de persoane pleacă în excursii în Ungaria şi Austria, dar şi din cauza unor controale efectuate de autorităţile ungare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.