Poliţia Capitalei a transmis, miercuri, un apel către cetăţeni, în contextul apropierii zilei de 1 Mai, sărbătorită de obicei prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. ”Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieşi cu bine doar dacă respectăm regulile”, au transmis poliţiştii care au precizat că anul acesta trebuie să abordăm altfel această zi şi să respectăm distanţarea socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Stimaţi cetăţeni, Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieşi cu bine doar dacă respectăm regulile şi dacă vom acţiona, în continuare, împreună. Ne apropiem de 1 Mai, care pe lângă Ziua  Internaţională a Muncii este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. Anul acesta, toţi, trebuie să abordăm altfel această zi şi să respectăm distanţarea socială, să respectăm Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au transmis câteva recomendări:

- Păstrăm distanţarea socială, evităm aglomeraţiile şi nu  transformăm aceaste zile în curse pentru cumpărături. Respectaţi indicaţiile din magazine şi păstraţi distanţa. Respectaţi orarul de deplasare şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră.

- Încă nu este posibil să aprindeţi lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuţi în nefiinţă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare şi atunci cu respectarea numărului de 8 persoane.

- Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie.

”Vă informăm că accesul este restricţionat în pădurea Băneasa, dar şi în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieşirea la iarbă verde. Echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică  şi Jandarmeria călare vor supraveghea toate aceste zone, unde tradiţional se încing grătarele. Parcurile sunt şi rămân închise. Pentru sănătatea tuturor, respectaţi Ordonanţele Militare”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au precizat că sancţiunile pentru nerespectarea Ordonanţelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

”Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta nicio toleranţă faţă de cei care nu inţeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de  persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbatori acasă, doar în familie. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi Jandarmeria Bucureşti, Poliţia Locală şi militarii implicaţi în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătite să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Sursa citată a explicat că în toată această perioadă se acţionează cu efective mărite, fiind în stradă aproape 2.000 de poliţişti, alături de care vor acţiona jandarmi, poliţişti locali şi militari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.