Poliţia Animalelor a dat anul trecut peste 3.600 de amenzi, în valoare totală de 1,8 milioane de lei, fiind făcute 35 de percheziţii. Faţă de 16 persoane au fost luate măsuri preventive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Protecţia Animalelor a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în 2021 au fost făcute  2.234 de sesizări de natură penală şi au fost realizate 35 de percheziţii.
 
În urma acestora acţiuni, faţă de 16 persoane, au fost luate măsuri preventive.
 
De asemenea, au aplicat 3.673 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.811.538 de lei. 
 
“La nivel naţional, au existat mai multe situaţii care au impus emiterea ordinului de plasare, consecinţa fiind extragerea, imediată, a animalelor din starea de pericol în care se aflau, concomitent cu aplicarea măsurilor legale, faţă de persoanele care au creat starea de pericol respectivă. Astfel, la nivelul structurilor de protecţie a animalelor, au fost emise 307 ordine de plasare, fiind salvate şi plasate în adăpost 1.155 de animale, aflate în situaţii de pericol”, a mai transmis Poliţia Protecţia Animalelor. 
 
Sursa citată a precizat că au fost înregistrate 7.897 de petiţii/sesizări, au fost organizate 1.664 de controale şi acţiuni, iar poliţiştii au intervenit la 631 de sesizări, primite prin Sistemul Naţional Unic de Urgenţă 112.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.