Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a lansat o licitaţie estimată la 202,5 milioane de lei, fără TVA, pentru achiziţionarea şi punerea în funcţiune a unui sistem informatic care va permite, prin intermediul unor brăţări electronice, supravegherea persoanelor ce fac obiectul ordinelor de restricţie, conform Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sistemul va deveni operaţional în termen de 4 ani de la atribuirea contractului. Ofertele vor fi deschise în prima parte a lunii martie, conform datelor analizate de Profit.ro.

"Implementarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) la nivelul Poliţiei Române va asigura un real suport lucrătorilor de poliţie cu atribuţii în supravegherea persoanelor ce fac obiectul ordinelor de protecţie, după cum urmează: monitorizarea în timp real a persoanei supravegheate/protejate; afişarea pe hartă a poziţiei persoanei supravegheate/protejate care poartă dispozitive de monitorizare; posibilitatea construirii de zone pe hartă în formă de poligon şi circulară, care să aibă caracteristica de zonă de incluziune (în care persoana supravegheată are permisiunea de a sta) şi zonă de excludere (în care persoana supravegheată nu are permisiunea de a intra); generarea de alerte, cum ar fi alertă de părăsire a imobilului, alertă de depăşire a perimetrului, alertă de apropiere, alertă de defecţiune, alertă sabotare dispozitiv sau alertă de testare", se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.