Policlinica ”Nicolae Titulescu” din Buzău, cea mai mare unitate de profil din oraş, a fost redeschisă miercuri. Unitatea a fost închisă o săptămână pentru dezinfecţie, după confirmarea cu coronavirus a unui medic neurolog şi a unui asistent de la Ortopedie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, Policlinica ”Nicolae Titulescu”, cea mai mare din judeţul Buzău, a fost redeschisă după ce întreg personalul medical a fost testat pentru a doua oară. Toate cele 93 de teste effectuate au ieşit negative, astfel că unitatea a putut  fi redeschisă.

”Toate cele 93 de teste prelevate de la personalul medical din cadrul Policlinicii N. Titulescu au ieşit negative. Prin urmare, DSP Buzau a decis ca activitatea policlinicii sa fie reluată, cu respectarea normelor de igienă şi de distanţare socială. Menţionam ca, până la această dată, au fost efectuate două teste pentru Coronavirus pentru fiecare cadru medical care îşi desfăşoară activitatea in cadrul Policlinicii N. Titulescu din municipiul Buzau”, a declarat Irimia.

Judeţul Buzău numără potrivit ultimei informări 141 de bolnavi COVID 19.

Nouă cadre medicale din Spitalul Judeţean Buzău au fost infectate până acum cu coronavirus şi alte 2 din policlinica Nicolae Titulescu.

De asemenea, ultima raportare a autorităţilor, cea de marţi, a arătat că în
ultimul val de îmbolnăviri sunt 9 persoane cu probleme oncologice care s-au
infectat, dar şi o tânără care abia a născut, în Maternitatea Buzău. Testul
bebeluşului este aşteptat miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.