Partidul Naţional Liberal precizează, marţi, că una dintre cele mai importante modificări aduse de legile educaţiei, în proiectul privind învăţământul preuniversitar, este apariţia portofoliului educaţional, care urmăreşte activitatea elevului din grădiniţă până la bacalaureat. Liberalii arată că noua lege prevede majorarea numărului de consilieri şcolari până la ţinta de un consilier la 800 de elevi. Astfel, prin întărirea rolului consilierului şcolar, se va afla din timp direcţia potrivită pentru capacităţile elevului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Una dintre cele mai importante modificări aduse de noua lege a învăţământului preuniversitar este apariţia portofoliului educaţional, care urmăreşte activitatea elevului din grădiniţă până la bacalaureat. Va conţine toate mediile anuale, certificatele obţinute şi rezultatele de la evaluări naţionale”, afirmă PNL într-o postare.

Potrivit formaţiunii, ”Portofoliul va fi consultat de consilierul şcolar în orice discuţie despre orientarea educaţională sau profesională al elevului”.

”Pentru acoperirea nevoii de consiliere, noua lege prevede majorarea numărului de consilieri şcolari până la ţinta de un consilier la 800 de elevi”, se precizează în postare.

”Avantajul apariţiei portofoliului educaţional şi a întăririi rolului consilierului şcolar este aflarea din timp a unei direcţii potrivite pentru capacităţile elevului. Astfel, se vor evita situaţiile în care părinţii selectează un profil de liceu care nu corespunde cu înclinaţiile copilului, iar la absolvirea liceului, tânărul îşi va alege drumul în viaţă bazându-se pe sfaturi profesioniste şi argumentate”, mai afirmă PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.