PNL anunţă luni că performanţa este susţinută prin măsuri concrete, în noile legi ale educaţiei astfel că, anual, vor fi acordate peste 870.000 de burse, iar bugetul pentru acestea va fi dublat. De asemenea, cuantumul burselor de merit va fi majorat de la 200 la 450 de lei, bursa de excelenţă olimpică internaţională (I) va fi 1.000 lei/lună, iar bursa de excelenţă olimpică naţională (II) va fi de 700 lei/lună. În plus, elevii cu performanţe deosebite la olimpiadele naţionale sau la concursurile internaţionale pot fi înscrişi la liceu, la filiera unde au obţinut rezultatele, fără a mai susţine evaluarea naţională sau concursul de admitere, iar elevii cu rezultate şcolare înalte vor putea promova doi ani de studii într-unul singur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Performanţa este susţinută prin măsuri concrete, în noile legi ale educaţiei. Astfel, anual, vor fi acordate peste 870.000 de burse, iar bugetul pentru acestea va fi dublat. Cuantumul burselor de merit va fi majorat de la 200 la 450 de lei, bursa de excelenţă olimpică internaţională (I) va fi 1.000 lei/lună, iar bursa de excelenţă olimpică naţională (II) va fi de 700 lei/lună”, spune PNL.

Liberalii arată că, în plus, elevii cu performanţe deosebite la olimpiadele naţionale sau la concursurile internaţionale pot fi înscrişi la liceu, la filiera unde au obţinut rezultatele, fără a mai susţine evaluarea naţională sau concursul de admitere.

”De asemenea, elevii cu rezultate şcolare înalte vor putea promova doi ani de studii într-unul singur, iar elevii care câştigă medalii la sporturile olimpice organizate de federaţiile naţionale vor beneficia de burse de merit”, mai precizează PNL.

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a declarat, la prezentarea proiectelor legilor educaţiei naţionale, că s-a ajuns în acest punct mult aşteptat de întreaga comunitate şcolară şi universitară şi a precizat că legile au beneficiat de un amplu proces de consolidare, au sprijinul politic al coaliţiei
„Din cele 422 de măsuri, 75% sunt deja implementate, în curs de implementare sau se crează cadrul legislativ prin aceste două legi”, a mai spus ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.