Primăria Capitalei şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sârbu” precizează că, în prezent, la unitatea medicală se desfăşoară o anchetă epidemiologică pentru a se stabili dacă există o legătură între naşterile a zece bebeluşi şi informaţiile apărute în presă, conform cărora aceştia au fost infectaţi cu stafilococ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Municipiului Bucureşti şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sârbu” precizează, referitor la bebeluşii care ar fi fost infectaţi cu stafilococ, că cei zece nou-născuţi nu au fost "transferaţi” la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", "ci au fost externaţi din maternitate fără să prezinte vreun semn de afectare cutanată".

De asemenea, potrivit documentelor, internarea bebeluşilor la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu” s-a realizat la un interval de 10-21 de zile de la externarea din maternitate, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Capitalei.

"Facem precizarea că, în prezent, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sârbu”, se derulează o investigaţie epidemiologică pentru a stabili dacă există o legătură între naşterile celor 10 bebeluşi şi informaţiile apărute în presă. De asemenea, este important de menţionat că în lunile octombrie şi noiembrie 2018, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sarbu”, s-au născut, în total, 637 copii, fără complicaţii infecţioase declarate", afirmă sursa citată.

Pe de altă parte, PMB şi Spitalul "Panait Sârbu" spun că "resping ferm" acuzaţiile apărute în presă referitoare la presupusă infectare a celor 10 nou-născuţi.

În comunicat se mai arată că Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Panait Sârbu" a alocat anul trecut 793.253 de lei pentru dezinfecţie, iar în 2018 s-au alocat 937.631 de lei tot pentru prevenirea infecţiilor. "Subliniem faptul că, în secţia de neonatologie şi în tot Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sarbu”, procedurile de prevenire a infecţiilor sunt strict aplicate", se mai arată în document.

Potrivit Digi 24, Direcţia de Sănătate Publică face controale în toate maternităţile din Bucureşti, după ce 12 bebeluşi au fost infectaţi cu stafilococ. Copiii s-au născut la maternitatea Giuleşti, însă infecţia a apărut după ce au fost externaţi. Ei ar fi putut contracta stafilococul fie de pe pielea mamei, fie din salon. Bebeluşii au fost internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, unde se mai află încă doi dintre ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.