Malurile Dâmboviţei vor fi securizate în regim de urgenţă dacă bugetul Capitalei va fi aprobat, luni, urmând să fie montate parapete de protecţie din beton pe o porţiune de 6.800 de metri liniari, pe sensul de mers spre podul Vitan, şi pe 1.600 de metri liniari, pe sensul de mers spre centura Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava a cerut Administraţiei Străzilor să ia măsuri de urgenţă pentru securizarea malurilor Dâmboviţei.

Totodată, Comisiei Tehnice de Circulaţie i s-a solicitat avizarea montării unor limitatoare de viteză (din 800 în 800 de metri) şi a semnalizării rutiere de atenţionare pe porţiunea de drum cuprinsă între Pod Vitan şi limita administrativă a municipiului Bucureşti, sens Glina.

Pe celălalt sens de circulaţie dinspre Glina spre Pod Vitan se vor monta acelaşi tip de limitatoare şi indicatoare rutiere de limitare a vitezei, la care se adaugă, în curbă, panouri "Curbă deosebit de periculoasă".

De asemenea, Administraţia Străzilor va amplasa în aceeaşi zonă şi parapete de protecţie din beton.

PMB precizează că, dacă bugetul Capitalei va fi votat luni de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, parapetele vor fi montate în regim de urgenţă, fiind prevăzută în acest sens suma de 3.750.000 de lei în buget.

Săptămâna trecută, într-un interval de 48 de ore, două maşini au căzut în râul Dâmboviţa, în zona Vitan, accidentele fiind soldate cu doi morţi şi doi răniţi grav, dintre care un copil.

Peste 50 de persoane au ieşit duminică în stradă, în zona Vitan, pentru a cere montarea parapetului de protecţie pe cheiul Dâmboviţei şi repararea drumurilor din zonă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.