Primăria Capitalei, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, în colaborare cu Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu, întreprind în acest week- end, 02 – 03 aprilie, o acţiune comună de plantare de flori şi plante în Rotonda Scriitorilor din Parcul Cişmigiu, pentru înfrumuseţarea acestei zone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Astfel, 40 de voluntari reprezentanţi ai societăţii civile şi 25 de angajaţi ai ALPAB lucrează zilele acestea la îmbunătăţirea imaginii parcului, arată un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti.
 
Aproximativ 90% din plantele folosite au fost achiziţionate de Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu, costul acestora, de aproximativ 4.000 de Euro, fiind suportat de Fundaţia Civică Bucureşti. Restul de 10%  dintre plante provin din serele proprii ale ALPAB.
 
La acţiunea de sâmbătă a participat şi primarul general Nicuşor Dan.

„Prin acest proiect comun al ALPAB şi al Grupului de Iniţiativă Civică Cismigiu, în Rotonda Scriitorilor au fost plantate aproximativ 1.400 de plante şi flori, pe care inginerul peisagist le-a ales în funcţie de specificul operelor literare ale celor 12 scriitori şi oameni de cultură români ale căror busturi se regăsesc aici. Este important faptul că există dialog şi colaborare între autoritatea locală şi societatea civilă. Treptat, vom face în aşa fel încât Parcul Cişmigiu să arate corespunzător, iar cetăţenii să se poată bucura de acesta. Mulţumesc voluntarilor care s-au implicat în acest demers”, a afirmat Nicuşor Dan, conform sursei citate.
 
Sursa foto: PMB
Sursa foto: PMB
 
Sursa foto: PMB
Sursa foto: PMB
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.