Primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi specialişti în urbanism au decis, miercuri, crearea unui unui grup de lucru care să elaboreze un nou proiect de Lege a Capitalei, în opinia acestora fiind necesară corelarea Planului Urbanistic General cu o nouă lege. Contractul de realizare a Planului Urbanistic General este atribuit unei asocieri de şase firme, a cărei lider este Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", iar valoarea acestuia este de 35.225.000 lei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edilul Capitalei a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai direcţiilor de urbanism şi patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) şi cu cei ai asocierii de experţi care lucrează la întocmirea Planului Urbanistic General, document strategic pentru dezvoltarea oraşului.

Specialiştii au analizat etapele de realizare a proiectului, atât din punct de vedere tehnic, cât şi financiar şi au discutat principalele probleme care au apărut în procesul de derulare a contractului, unul dintre motivele pentru care acest proiect a stagnat fiind lipsa de comunicare între departamentele şi instituţiile care trebuiau să ofere date necesare întocmirii PUG (hărţi utilităţi, regim juridic terenuri, spaţii verzi etc.) 

Reprezentantul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", arhitectul Tiberiu Florescu, a precizat că PUG-ul, odată finalizat,  poate fi cu adevărat operaţional doar dacă va exista o nouă lege a Capitalei, iniţiativă pe care şi actualul primar general a avut-o în calitatea sa de senator.

“Primarul Capitalei a explicat că şantierele şi lucrările de infrastructură din Capitală nu sunt corelate, din cauza faptului că există şapte bugete şi şapte unităţi de decizie administrativă în Bucureşti. O nouă Lege a Capitalei ar putea reglementa toate domeniile, transporturi, sănătate, salubritate etc. În acest context, s-a stabilit crearea unui grup de lucru care să lucreze la elaborarea unui nou proiect de Lege a Capitalei, Universitatea Ion Mincu oferind  expertiza necesară în acest sens”, precizează PMB.

Contractul de realizare a PUG-ului este atribuit unei asocieri de şase firme, a cărei lider este Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu".

Valoarea totală a contractului este de 35.225.000 lei (fără TVA) şi are termen de implementare de 41 de luni de la data emiterii primei note de comandă, la care se adaugă perioada de garanţie şi asistenţă tehnică de 12 luni de la data semnării procesului verbal de recepţie finală.

Contractul prevede parcurgerea a trei etape: elaborarea formei sintetizate a PUG în vigoare şi stadiul actual al dezvoltării urbane (4 luni), elaborarea PUG şi a Regulamentului Local de Urbanism (17 luni) şi întocmirea documentaţiilor specifice obţinerii avizelor necesare aprobării PUG al Municipiului Bucureşti şi a Regulamentului Local de Urbanism de către CGMB şi obţinerea acestor avize (4 luni).

PUG reglementează organizarea reţelei stradale, organizarea arhitectural-urbanistică, modul de utilizare a terenurilor, dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic şi circulaţia terenurilor şi protejarea monumentelor istorice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.