Primăria Capitalei anunţă că au început lucrările pe al doilea şantier pentru modernizarea sistemului de distribuţie a energiei termice, deschis în Drumul Taberei, în zona Pieţei Moghioroş. Autorităţile spun că se vor găsi soluţii provizorii pentru ca locuitorii din zonă să nu rămână fără apă caldă în timpul verii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Energetica Bucureşti, anunţă deschiderea celui de-al doilea şantier pentru continuarea lucrarilor la cel mai amplu proiect de modernizare a sistemului primar de distribuţie a agentului termic din Capitală, sistem administrat de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti. Subliniem faptul că este primul proiect de acest fel realizat, în Capitală, în ultimii 30 de ani", se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Primărie.

Astfel, a început organizarea de şantier în Drumul Taberei, în zona Pieţei Moghioroş, unde, pe Magistrala I-III VEST, pe o distanţă de peste 800 de metri, va fi înlocuită ţeava veche de termoficare, cu ţeavă nouă, preizolată, dotată cu senzori de avarie.

Conform sursei citate, noul sistem performant de ţevi preizolate are o garanţie de 30 de ani şi poate depista, cu precizie, orice avarie care poate apărea în reţeaua de termoficare.

Totodată, Compania Municipală Energetica a reluat şi lucrările în şantierul din zona Pieţei Bobocica, unde anul trecut a înlocuit deja un kilometru din vechile conducte cu ţeavă nouă, care asigură parametri ridicaţi de funcţionare. În această zonă, s-a început deja decopertarea traseului pe strada Energeticienilor, unde va fi înlocuită Magistrala II SUD, între Piaţa Bobocica şi CET SUD.

"În zonele în care se execută lucrări, vor fi instituite soluţii de provizorat, astfel încât cetăţenii să nu sufere de lipsa apei calde, pe perioada verii", precizează PMB.

Activitatea în cele două şantiere se desfăşoară cu asigurarea tuturor măsurilor de protecţie a angajaţilor, în condiţiile epidemiei de COVID-19, iar acestia primesc măşti de protecţie, în afara echipamentului de protecţie obligatoriu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.