Primăria Capitalei susţine că 80% din arterele principale sunt curăţate "la negru" şi jumătate din străzile secundare au fost deszăpezite, acţionându-se cu 370 de utilaje şi peste 400 de persoane. În schimb, şoferii se plâng că traficul este infernal, iar pietonii reclamă că nu se poate circula, fiind nevoie să escaladezi ” ori maşinile parcate, ori mormanele de zăpadă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat, miercuri, că s-a intervenit în timpul nopţii cu 370 de utilaje de deszăpezire şi aproape 400 de operatori manuali. 

”S-a constatatat faptul că la nivelul municipiului Bucureşti operatorii de salubritate au acţionat, atât pe principalele artere de circulaţie, cât şi pe aproximativ 50-60% din arterele secundare. S-a acţionat deficitar pentru deszăpezirea staţiilor RATB (autobuze, troleibuze şi staţiile de tramvai de pe trotuar), a capetelor de linii RATB, precum şi a refugiilor pietonale ale staţiilor de tramvai. De asemenea, s-a constatat că majoritatea refugiilor de tramvai au fost deszapezite, dar nu s-a lucrat la spaţiile destinate traversării pietonale a străzilor şi la trotuarele asumate de operatorii de salubritate prin programele de deszăpezire”, arată PMB, într-un comunicat. 



Potrivit documentului, operatorilor de salubritate li s-a solicitat sa-si dimensioneze corespunzator resursele şi să cureţe zăpada de pe trotuare, astfel incat pietonii sa poata circula în siguranţă. De asemenea, s-a solicitat intervenţia în staţiile si refugiile RATB unde s-a acumulat din nou zăpadă.

”Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind «la negru» în proportie de 80%”, susţine PMB. 

În schimb, şoferii se plâng de traficul infernal din Capitală şi de faptul că străduţele secundare sunt aproape impracticabile. 

”Zăpadă multă, străzile pline, abia pot intra să ajung acasă. Ieri seară am rămas înzăpezit la colţul străzii, fiindcă nimeni nu curăţă zapada de pe aceste străzi, au bagat plugul doar acum două zile. De-atunci, fie iei lopata şi iţi croieşti drum, fie aştepţi vara”, a declarat un şofer.

La rândul lor, pietonii reclamă mormanele de zăpadă care fac aproape imposibilă deplasarea în siguranţă. 

”Nu ştiu unde au fost curăţate străzile, că dacă vă uitaţi prin oraş, o să vedeţi maximum şosele principale deszăpezite. De acord, maşinile trebuie să aibă pe unde circula, sunt ambulanţe, maşinile de pompieri care au nevoie de cale liberă. Însă la pietoni se gândeşte cineva? Trotuarele sunt pline de zăpadă, zăpada e până deasupra gleznei până şi în centru, la Universitate! Prin faţa Hotelului Intercontinental nu ai pe unde merge, decât să ţopăi prin zăpadă. Iar de străzile lăturalnice nici nu mai vorbesc. Escaladezi ori maşinile parcate pe trotuar, ori mormanele de zăpadă tot de pe trotuar”, a declarat o tânără. 

Capitala este, până la ora 23.00, sub cod galben de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului şi viscol. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.