Meteorologii anunţă ploi, chiar cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, până sâmbătă seară. Fenomenele se semnala în special în regiunile estice şi sud-estice, dar şi în zonele montane şi submontane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică valabilă sâmbătă, între orele 13.00 şi 23.00, când sunt aşteptate manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În acest interval, vor fi perioade cu averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala în special în regiunile estice şi sud-estice, precum şi în zonele montane şi submontane.

Cantităţile de apă vor depăşi 15... 25 de litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, 35...45 de litri pe metru pătrat.

În Capitală, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse (cantitate de apă estimată la 3…8 l/mp, izolat posibil 10…15 l/mp), descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului (posibil rafale de peste 30…40km/h). Probabilitatea de apariţie a acestor fenomene va fi mai ridicată între orele 16 şi 19. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 12...14 grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.