Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a lansat, marţi, cea mai amplă platformă de monitorizare, anticipare şi corelare a ofertei educaţionale cu cererea de pe piaţa muncii din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ReConect - platforma informatică ce înglobează un mecanism integrat de corelarea sistemului de educaţie cu cererea forţei de muncă din România a fost lansată astăzi în prezenţa ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu şi a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Florin Cotoşman.

Platforma îşi propune anticiparea nevoii de competenţe de pe piaţa muncii şi crearea unui mecanism de monitorizare a inserţiei absolvenţilor din programele de educaţie şi formare profesională”, au transmis, marţi, oficialii MINisteruluim Muncii.

Potrivit acestora, proiectul prin care s-a dezvoltat această platformă a fost implementat de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă şi a fost finanţat din Fondul Social European cu aprox. 4 milioane de euro.

Platforma informatică are trei componente:

- Un mecanism care monitorizează inserţia absolvenţilor din mediul preuniversitar şi universitar pe piaţa muncii

- Un mecanism care anticipează nevoia de calificare pe termen scurt, mediu şi lung

- Un mecanism de evaluare şi monitorizare a politicilor publice privind măsurile active şi formarea profesională.

”Platforma ReConect va oferi, prin aplicaţiile informatice care stau la baza programului şi o imagine de ansamblu a trasabilităţii de la absolvire până la încadrarea pe piaţa muncii astfel încât să fie create politici publice care să ducă la o corelare cât mai bună a cererii angajatorilor cu oferta pe care o asigură sistemul de educaţie”, au mai transmis oficialii ministerului.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a apreciat că ”această platformă va aduce beneficii semnificative în special pentru tinerii din România pentru că se vor putea forma în domeniile care au cea mai mare căutare pe piaţa muncii”.

”Vom oferi date extrem de relevante sistemului de educaţie care va putea lua decizii cu privire la domeniile în care există cerere. Platofma ReCONECT uneşte cei trei actori importanţi: tinerii în formare, sistemul de educaţie şi angajatorii din toate sferele”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Proiectul ”ReCONECT - Adaptare la Schimbare - Mecanism Integrat de Anticipare, Monitorizare, Evaluare a Pieţei Muncii şi Educaţiei”, în valoare 19.119.659,39 lei / aprox. 4 milioane euro, implementat de ANOFM, a fost o condiţionalitate favorizantă pentru finanţarea domeniilor ocupare, educaţie şi formare profesională din Fondurile Structurale Europene 2021-2027

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.