Plata prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap se va face, începând din ianuarie 2019, direct de către agenţiile teritoriale pentru plăţi şi inspecţie socială, anunţă Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, decizia are în vedere simplificarea procedurii de plată a beneficiilor sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Din anul 2007 şi până în prezent, sumele destinate prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap au fost asigurate din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, sumele regăsindu-se în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Administrarea sumelor s-a realizat prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene şi a municipiului Bucureşti, iar plata efectivă la beneficiar a fost asigurată prin Direcţiile generale de asistenţă socială organizate în subordinea consiliilor judeţene, respectiv a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

”Simplificarea procedurii de plată a prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap prin efectuarea plăţii, din ianuarie 2019, de către agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene şi a municipiului Bucureşti va asigura un parcurs administrativ şi financiar eficient pentru sprijinirea persoanelor cu handicap”, au transmis reprezentanţii MMJS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.