Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că, începând de luni, între Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Apa Nova nu mai există acel protocol care prevedea că o comunicare publică putea fi făcută doar cu acordul furnizorului de apă. "Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică să denunţe unilateral acel protocol", a afirmat Pintea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pintea a spus, luni, într-o conferinţă de presă, că de la cantitatea mai mare de clor din apă, unele persoane hipersensibile sau alergice pot avea probleme respiratorii, pot dezvolta dermatite alergice.

Pintea a mai spus că, înainte ca acel comunicat al Ministerului Sănătăţii privind posibilele efecte asupra sănătăţii populaţiei să ajungă în spaţiul public, a luat legătura cu primarul general şi i-a spus despre măsurile pe care MS le va dispune.

"Dar aş dori să precizez, nu Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să dispună aceste măsuri, ci Direcţia de Sănătate Publică, care nu putea să facă acest lucru, în baza unei convenţii, unde se specifica că, dacă se doreşte a se emite un comunicat, acesta nu se poate face decât cu un acord prealabil al furnizorului de apă. Am mai precizat, Ministerul Sănătăţii nu are astfel de convenţii, nici ministrul Sănătăţii nu are, aşa că a ales să informeze populaţia, aşa cum scrie legea, şi să facă recomandări", a afirmat Pintea.

Pintea a spus că la finalizarea anchetei vor fi făcute publice informaţiile, subliniind că insistă să nu politizeze această acţiune.

Ea a dat asigurări că toate măsurile au fost legale.

Întrebată dacă mai există acel protocol între Apa Nova şi DSP, Pintea a precizat: "Începând de astăzi nu. Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică să denunţe unilateral acel protocol. Indiferent de protocolul care se va face sau dacă va trebui făcut un nou protocol, chestiunea legată de comunicare nu cred că are ce căuta acolo, în niciun caz. Protcolul a fost semnat în iulie 2016 şi pe mine personal mă face să cred sau îmi ridică multe semne de întrebare: de ce s-a dorit blocarea comunicării în media? N-o să înţeleg niciodată".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.