Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că o echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara se specializează la Târgu Mureş în chirurgia cardiovasculară pediatrică, pentru ca la Timişoara să poată fi reluate operaţiile pe cord la copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, la Timişoara, că au fost alocaţi 6,5 milioane de lei pentru un Centru în care se vor putea face operaţii pe cord pentru copii.

"În luna ianuarie anunţam că s-au alocat echipamente, iar între timp o echipă de medici a plecat la Târgu Mureş, unde se pregăteşte. Asta vreau să discut cu cei de la Institutul de Boli Cardiovasculare, data la care putem deschide pentru copii Centrul de Chirurgie Cardiacă Pediatrică. Procedurile s-au făcut în Timişoara, până în 2004. Anul acesta au fost deja alocaţi 6.500.000 lei”, a declarat Sorina Pintea.

În trecut, la Timişoara s-au făcut aproape 900 de intervenţii chirurgicale pe cord la copii şi tineri în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare, însă acestea au fost sistate în 2004. De asemenea, s-au împlinit deja 18 ani de la ultimul transplant de cord făcut la Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.