Piaţa Progresul din Sectorul 4 al Capitalei a fost modernizată, după o investiţie de peste 12 milioane de lei. Locaţia a obţinut şi autorizaţia de securitate la incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmare a unei investiţii totale în valoare de 12.824.140 lei, Piaţa Progresul a devenit în doar câteva luni una dintre cele mai moderne zone agro-alimentare din Bucureşti. Complet renovată, cu spaţii comerciale modernizate, piaţa oferă acum condiţii civilizate atât pentru comercianţi, cât şi pentru locuitorii Sectorului 4 şi nu numai, care se aprovizionează din acest loc. Lucrările, începute în luna noiembrie a anului trecut au vizat, în primul rând, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, astfel încât, în momentul de faţă, Piaţa Progresul este una dintre cele mai sigure zone agro-alimentare din Capitală”, a transmis, miercuri, Primăria Sector 4, printr-un comunicat de pres.

Sursa citată a precizat că întreaga construcţie a fost recompartimentată, căile de acces au fost lărgite şi suplimentate. Totodată, au fost înlocuite instalaţiile electrice, au fost montate sisteme de detecţie şi de stingere a incendiilor, sisteme de evacuare a fumului şi, după caz, a gazelor fierbinţi, tâmplăria veche a fost înlocuită cu una nouă, ignifugată, care să asigure rezistenţa la foc şi să nu favorizeze propagarea uşoară a incendiilor. Inclusiv faţada clădirii a fost realizată din materiale greu combustibile.

”Pe lângă aceste lucrări specifice, partea de funcţionalitate a fost net îmbunătăţită, sens în care pe cele două niveluri ale pieţei au fost amenajate zone distincte pentru producătorii agricoli şi pentru agenţii economici, pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat. Astfel, comercianţilor le-a fost rezervată zona de la parterul pieţei, unde pe o suprafaţă de 4.500 metri pătraţi, extinsă, de altfel, în urma lucrărilor de reconfigurare, au fost amenajate 3 zone distincte, cu aproximativ 30 de spaţii comerciale, alimentare şi non alimentare grupate separat, în care vor funcţiona magazine alimentare, brutării, cofetării, carmangerie, pescărie, farmacii, florării. Intrarea în zona dedicată farmaciilor este separată de cea a pieţei, pentru a facilita accesul non-stop. Mai mult, tot la parter, au fost prevăzute o zonă de tip fast-food şi una de promenadă. Cât priveşte utilizarea spaţiilor comerciale, închirierea acestora se face în cadrul licitaţiilor publice, organizate în baza regulamentului prevăzut de hotârârile Consiliului Local Sector 4”, a mai transmis Primăria Sector 4.

Sursa citată a precizat că, la etaj, pe o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi, într-un open-space, au fost amenajate 142 de tarabe duble pentru producătorii de fructe şi legume. Producătorii au posibilitatea de a-şi achita în regim de self-pay costul închirierii tarabelor.

Primăria mai anunţă şi îmbunătăţiri considerabile ale condiţiilor igienico-sanitare.

”Astfel, a fost montată o instalaţie de răcire a aerului, pentru aerisirea spaţiului interior precum şi o instalaţie pentru colectarea şi evacuarea apelor uzate, prevăzută cu separatoare de grăsimi pentru tratarea apelor menajere. De asemenea, în incinta pieţei sunt montate 3 defibrilatoare, cu instrucţiunile necesare, uşor de folosit, pentru acordarea primul ajutor în caz de necesitate. Totodată, pe terasa pieţei a fost amenajată o parcare cu o capacitate de 195 de locuri. Piaţa va fi monitorizată atât cu sisteme video, cât şi cu echipaje ale Poliţiei Locale Sector 4”, a mai anunţat Primăria.

”La Piaţa Progresul, avem tot ceea ce este necesar unui comerţ civilizat şi tot ceea ce este necesar unor oameni care trăiesc într-o capitală europeană. Discutăm despre siguranţă, pentru că este o piaţă autorizată ISU, avem o parcare amenajată de 200 de locuri, avem sistem de climatizare, avem o compartimentare extrem de eficientă, care ne ajută să dăm acestei pieţe nu doar o componentă economică ci şi o funcţie socială. Avem cele mai mici preţuri din Bucureşti, suntem extrem de competitivi”, declară Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.