Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, miercuri, la Buzău, că se lucrează la realizarea unei unităţi care să producă seminţele necesare culturilor, apreciind că aceasta ar putea fi gata anul viicor. Daea a participat la deschiderea târgului „Toamna Buzoiană” cumpărând porumb fiert, brânză şi dulceaţă de dovleac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daea a sosit la Buzau în jurul orei 15.00 invitat fiind de oficialităţile buzoiene şi a luat la pas târgul discutând cu producătorii agricoli, degustându-le marfa expusă la vânzare şi chiar cumpărând de la aceştia porumb fiert, brânză sau dulceaţă de dovleac.

Petre Daea a ţinut să precizeze că un obiectiv important al Guvernului din care face arte este infiinţarea la Buzau a unei bănci de gene pe scheletul actualei Staţiuni de Cercetare şi Dezvoltare în Legumicultură.

”Este o preocupare a întregului Guvern, extrem de importantă. Ne dorim realizarea seminţelor necesare în ţară pentru a realiza culturile din seminţe proprii. Am venit aici în urmă cu ceva timp, m-am întâlnit cu reputatul cercetător  Costel Vânătoru şi le-am promis, împreună cu vicepremierul Ciolacu care este buzoian, că vom elabora un act normativ pentru a începe o noua activitate de cercetare pe scheletul staţiunii existente. Am făcut această hotărâre, am creat cadru juridic necesar pentru a putea să le alocăm sume importante de  la Buget pentru temele de cercetare majore. Avem în vedere că aici, cu fonduri europene şi cu contribuţie statală să realizăm baza de gene pentru legumicultură, floricultură, petru plante ornamentale şi aromatice”, a spus Petre Daea.

Acesta a precizat că speră ca România să nu mai fie dependentă de seminţele de import, chiar de anul viitor.

”Sunt paşi făcuţi până acum, îi urmăm şi pe ceilalţi, astfel încât anul viitror să ne găsească cu o structură proprie, încât România să nu fie dependentă de seminţe din import”, a mai spus ministrul.

Târgul „Toamna Buzoiană” are loc până duminică şi reuneşte producători din tot judeţul care expun şi vând marfă produsăîn gospădăriiile sau unităţile proprii.

De asemenea, în cadrul manifestării au loc spectacole folclorice susţinute de artişti locali şi naţionali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.