Peste o sută de salariaţi ai Spitalului de Psihiatrie din Sibiu au protestat, marţi, în curtea unităţii, nemulţumiţi că au primit salariile cu întârziere de câteva zile şi fără sporuri. Conducerea unităţii explică faptul că sporurile vor fi acordate doar după ce ordonatorul principal de credite, respectiv Consiliul Judeţean Sibiu, va transmite suma cu care se poate încadra în procentul de 30 la sută destinat acestor plăţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste o sută de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie din Sibiu au protestat, marţi, în curtea unităţii, nemulţumiţi de faptul că au primit salariile cu întârziere de câteva zile şi fără sporuri. 

”Nu se poate aşa ceva. Am primit fluturaşul de salariu şi nu am niciun spor. Ce facem acum, nu mai primim deloc?”, a spus unul dintre protestatari. 

Întrucât au primit o notă internă potrivit căreia sporurile ”se calculează cumulat pe total buget ordonator principal de credite” şi n-au înteles exact despre ce este vorba, oamenii au cerut explicaţii conducerii spitalului. 

Managerul unităţii, Sebastian Stroia, a explicat faptul că a întârziat cu salariile pentru că aştepta o comunicare din partea Consiliului Judeţean Sibiu, care este ordonatorul principal de credite. 

”Calculul sporurilor aferente salariilor se face în baza Regilamentului de sporuri care prevede că totala cheltuială cu sporurile, pe total ordonator de credite, nu poate să depăşească 30 la sută. Aveam nevoie de la ordonatorul nostru de credite de comunicarea sumei care se încadrează în acest procent. În lipsa acestei sume, ne-am aflat în imposibilitatea de a calcula salariile, respectiv sporurile. Neputând să facem un calcul nu am plătit salariile în 13 martie, ci am recurs la plata parţială a salariului astăzi (amarţi)”, a explicat managerul spitalului. 

Potrivit acestuia, sporurile vor fi calculate ulterior şi achitate. 

”Oamenii sunt sceptici din cauza multor informaţii care circulă. Ce le-am spus este că vom încerca să nu scadă veniturile încasate. Pericolul de a scădea salariile există, însă, acolo unde sunt sporuri cumulate, pentru că nu se pot cumula două sporuri. La noi existau situaţii unde se cumulau mai multe sporuri”, a mai spus managerul unităţii. 

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu au precizat, pentru news.ro că s-au luat măsurile necesare în conformitate cu HG 153/2018, art 3, şi au transmis, marţi, Spitalului de Psihiatre sumele care revin acestei institutii, conform prevederilor legale. 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.