Peste o sută de autospeciale achiziţionate anul acesta de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vor intra, începând de mâine, în dotarea poliţiştilor şi instituţiilor prefectului din toată ţara. Autospecialele fac parte din al doilea program de înzestrare cu mijloace auto desfăşurat în acest an, achiziţie făcută din fondurile proprii ale ministerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAI, începând de miercuri, 60 de autospeciale Dacia Duster vor fi livrate către Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), în timp ce alte 42 de astfel de maşini vor merge către instituţiile prefectului din întreaga ţară.

De asemenea, 12 autospeciale Dacia Dokker vor fi livrate Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule pentru acoperirea deficitului de mijloace auto cu care se confruntă.

Aceste autospeciale reprezintă primul lot din cele 20 care urmează să intre în dotarea structurilor MAI până la 30 noiembrie, precizează reprezentanţii ministerului.

MAI a început procedura pentru achiziţia de autospeciale în luna martie a acestui an, când a fost publicat anunţului de licitaţie.

Contractul are o valoare de peste 100 de milioane lei, urmând să fie achiziţionate aproximativ 700 de maşini de poliţie, 140 de autovehicule de intervenţie şi patrulare, 135 de autovehicule pentru munca operativă, 35 de autospeciale de transport reţinuţi, 35 de motociclete cu dotări specifice muncii de poliţie şi 90 de autovehicule pentru munca specifică Poliţiei de Frontieră.

În prezent, din totalul de vehicule prevăzute în tabelele de înzestrarea ale structurilor MAI sunt asigurate 53,7% mijloace transport. Dintre acestea, 25% au o vechime de exploatare cuprinsă între 5 şi 10 ani, arată MAI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.