Peste 90% dintre candidaţii admişi la programul de master profesional de la Academia de Poliţie sunt agenţi MAI, iar ministerul propune modificarea Statutului poliţistului, astfel încât aceştia să poată participa la cursuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În vederea reducerii deficitului de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, a fost operaţionalizat  la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza“, începând cu acest an universitar, programul de master profesional, ca formă de pregătire iniţială a ofiţerilor de poliţie. În urma susţinerii concursului de admitere, s-a constatat că aproximativ 90% sunt agenţi de poliţie încadraţi în unităţi ale MAI”, a transmis, marţi, Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că, având în vedere această situaţie, la nivelul structurilor de specialitate a fost realizată o analiză în scopul identificării soluţiilor de reglementare pentru gestionarea corespunzătoare a raporturilor de serviciu ale acestora, ţinând cont de faptul că participarea la programul de master profesional presupune prezenţa obligatorie în instituţia de învăţământ pe toată durata lui. 

”În acest sens, a fost elaborat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care să modifice Statutul Poliţistului, fiind reglementată posibilitatea frecventării acestor cursuri cu scoatere de la locul de muncă, cu acordarea drepturilor băneşti prevăzute de Legea salarizării pentru asemenea situaţii”, a mai transmis ministerul.  

La final, absolvenţii acestei forme de învăţământ vor fi încadraţi în funcţie de nevoile instituţionale, cu obligaţia să-şi desfăşoare activitatea pentru o perioadă de 5 ani în cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, după caz, unde au fost repartizaţi după absolvire. 

”Nerespectarea angajamentului încheiat în urma admiterii atrage obligaţia restituirii, proporţional cu perioada rămasă de executat, a cheltuielilor efectuate în total pe timpul şcolarizării, inclusiv a drepturilor financiare acordate pe perioada cursurilor cu scoatere de la locul de muncă”, a mai precizat MAI.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.