Peste 8.000 de poliţişti, cu aproape 4.000 de autospeciale şi peste 100 de câini de serviciu vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în perioada 30 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018, în toată ţara poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea fapte antisociale.

Astfel, vor fi la datorie peste 5.100 de poliţişti de ordine publică, aproape 1.400 sunt de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri, respectiv poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula zilnic în peste 200 de staţii şi triaje de cale ferată, în aproape 200 de trenuri, în 11 aerogări internaţionale şi naţionale, precum şi în 14 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

În noapte dintre ani, sunt planificate 150 de concerte şi spectacole la care sunt aşteptate să participe peste 300.000 de persoane.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor monitoriza traficul pe toate drumurile naţionale, judeţene şi autostrăzi şi vor fluidiza circulaţia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.