Peste 7.400 de locuri la buget sunt oferite de facultăţile Universităţii din Bucureşti pentru admiterea din acest an la licenţă, master şi doctorat, dintre care mai mult de jumătate la licenţă. Înscrierile la programele de licenţă şi master se desfăşoară în perioada 6-26 iulie, iar pentru doctorat, în luna septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru studiile universitare de licenţă, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţie un număr de 4.250 de locuri la buget, cele mai multe la Facultatea de Litere (464 de locuri), urmată de Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (446 de locuri), Facultatea de Matematică şi Informatică (439 de locuri) şi Facultatea de Geografie (384 de locuri). De asemenea, Facultatea de Chimie are 134 de locuri bugetate, Facultatea de Filosofie, 98, Facultatea de Fizică pune la dispoziţia candidaţilor un număr de 129 de locuri, Facultatea de Drept 273 de locuri, iar Facultatea de Istorie 185 de locuri.

În ceea ce priveşte programul de master, sunt disponibile 2.865 de locuri bugetate. Dintre acestea, cele mai multe - 345 sunt oferite de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, urmată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (287 de locuri). Alte 130 de locuri la buget sunt la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, iar Facultatea de Administraţie şi Afaceri oferă 181 de locuri bugetate.

La doctorat, UB pune la dispoziţia studenţilor 288 de locuri bugetate, dintre care 144 cu bursă.

Pentru programele de licenţă şi master, înscrierile la facultăţile Universităţii din Bucureşti se desfăşoară în perioada  6 - 26 iulie, iar data limită de afişare a rezultatelor este 29 iulie 2018. În schimb, pentru programele de doctorat, perioada de înscriere este cuprinsă între 3 şi 20 septembrie. UB precizează, însă,  că fiecare facultate are propriul calendar, cuprins în această perioadă, iar mai multe informaţii pot fi găsite pe site-urile facultăţilor.

De asemenea, Universitatea din Bucureşti oferă cazare gratuită viitorilor studenţi în perioada desfăşurării examenelor de admitere pentru trei nopţi în căminul „Leu C” (Politehnică), în limita locurilor disponibile. Cazarea va fi posibilă în baza legitimaţiei de concurs şi a actului de identitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.